Vloge za delovna dovoljenja na portalu za delodajalce

Na podlagi Zakona o ukrepih za optimizacijo določenih postopkov na upravnih enotah (ZUOPUE), ki prinaša bistveno hitrejši postopek novega zaposlovanja tujcev, je za delodajalce oziroma vlagatelje omogočena nova storitev eVpogledov.

Zavod na portalu za delodajalce med storitvami omogoča eVpogled v status vloge za izdajo delovnega dovoljenja ali soglasja k enotnemu dovoljenju, nudi informacijo o posamezni vlogi (rešeno/v reševanju) kot tudi možnost pridobitve potrdila o vlogi za delovno dovoljenje.

Skladno z 2. odstavkom 25. člena zakona ZUOPUE Zavod soglasje posreduje upravni enoti, ki vodi postopek, in vlagatelju. Zavod za namen zaposlitve tujca na podlagi podanega soglasja na zahtevo delodajalca nemudoma izda informativni list ter ga vroči delodajalcu. Informativni list se izda v skladu z zakonom, ki ureja zaposlovanje, samozaposlovanje in delo tujcev.

VIR: ZRZS

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice