Ukinitev poročanja podatkov o izplačilu regresa AJPES

Pravnim osebam zasebnega sektorja od 1. 1. 2022 dalje ni več potrebno prek portala AJPES poročati podatkov o izplačanem regresu za letni dopust. Podatke za potrebe statističnega raziskovanja bo Statistični urad RS pridobival neposredno pri Finančni upravi RS. 

AJPES obvešča, da je bila skladno s strateškim ciljem AJPES, da v sodelovanju z drugimi državnimi institucijami aktivno deluje pri odpravi administrativnih ovir, in v sodelovanju s Statističnim uradom Republike Slovenije (SURS), kot nosilcem statističnega raziskovanja, sprejeta odločitev, da pravne osebe zasebnega sektorja prek portala AJPES od 1. 1. 2022 dalje ne poročajo več podatkov iz obrazca Izplačilo regresa za letni dopust.

SURS bo skladno z opredelitvijo v Letnem programu statističnih raziskovanj za 2022 (Uradni list RS, št. 183/21) statistično raziskovanje Regres za letni dopust (ZAP-REGRES) izvajal še naprej, s tem da bodo podatki, ki so se do sedaj zbirali prek AJPES, pridobljeni kot administrativni vir s strani Finančne uprave Republike Slovenije v okviru poročanja REK obrazcev.

Vir: Spletna stran AJPES, 11.1.2022.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice