Spremembe in dopolnitve Pravilnika o obrazcih za obračun prispevkov za socialno varnost

V Uradnem listu RS, št. 103/23 z dne 6.10.2023, je objavljen Pravilnik o spremembah Pravilnika o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev, s katerim je določena spremenjena vsebina REK-O obrazca. 

Obrazec je dopolnjen z novim obveznim zdravstvenim prispevkom, ki se bo začel plačevati v letu 2024 (prvič pri obračunu plač mesec januar 2024).

Pravilnik najdete v Uradnem listu.

Sorodne novice

Plačevanje novega prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje namesto prispevka za dopolnilno zdravstveno zavarovanje v pavšalnem znesku po 1.1.2024

V Uradnem listu RS, št. 78/2023 z dne 19.7.2023, je bil objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, s katerim se s 1.1.2024 ukinja prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje in plačevanje prispevka za dopolnilno zdravstveno zavarovanje ter namesto njega uvaja nov prispevek za obvezno zdravstveno zavarovanje v pavšalnem znesku 35 EUR.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice