Obrazložitve k bistvenim poudarkom ZIUZEOP-A, ki so jih strokovne službe ZDS v osnovi pripravile 24. aprila 2020, po sprejetju ZIUZEOP-A v Državnem zboru 28.4.2020 (ki pa še ni objavljen v Uradnem listu RS), pa je bil prispevek 29.4.2020 posodobljen na način, da upošteva sprejete spremembe.

Dokument najdete v priponki in na spletni strani ZDS: https://www.zds.si/sl/baza-znanja/koronavirus-kljucne-informacije-za-delodajalce/bistveni-poudarki-ziuzeop-a/.

 

Posodobili smo tudi Odgovore na pogosta vprašanja v povezavi z ukrepi za blaženje epidemije koronavirusa

Dopolnitve Odgovorov na pogosta vprašanja smo pripravili po sprejetju ZIUZEOP-A v Državnem zboru 28.4.2020 (ki pa še ni objavljen v Uradnem listu RS) na način, da upošteva sprejete spremembe. V dokumentu so označeni odgovori, kjer so nastale spremembe in novo dodani odgovori.

Dokument najdete na spletni strani ZDS: https://www.zds.si/sl/baza-znanja/koronavirus-kljucne-informacije-za-delodajalce/obrazci-in-odgovori-na-najpogostejsa-vprasanja/

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice