Odprt razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj - HORUS 2024

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) je v sodelovanju s podpornimi partnerji, med katerimi je tudi Združenje delodajalcev Slovenije, objavil 16. razpis za HORUS 2024 – Slovensko nagrado za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj.

Nagrada Horus je najstarejša tovrstna nagrada v Sloveniji, z doslej več kot 300 prijavljenimi podjetji in organizacijami, posamezniki. Predstavlja trdno tradicijo podeljevanja nagrad in podpore razvoju trajnostnosti in družbene odgovornosti v slovenskem prostoru. Je usklajena z najnovejšimi ESG usmeritvami, zajema ključna področja ESRS in spodbuja k strateškemu upravljanju trajnostnosti v organizacijah vseh velikosti in oblik.

Organizatorji k sodelovanju vabimo profitne in neprofitne osebe vseh velikosti, med njimi podjetja, zavode, neprofitne in druge organizacije, lokalne skupnosti, osebe javnega prava ter posameznike, ki delujejo družbeno odgovorno in razvijajo trajnostnost. Z nagrado HORUS organizatorji prepoznavajo, strokovno potrjujejo in nagrajujejo celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti in trajnostnemu razvoju.

Razpisane kategorije so za fizične osebe priznanje za posameznika, za pravne osebe pa nagrada za strateško celovitost pravne osebe (za strateški pristop podjetij, organizacij k družbeni odgovornosti in trajnostnemu razvoju) in nagrada za projekt (za sodelovanje gospodarstva, šolstva in mladih).

Rok za oddajo vlog je 20. november, finalisti bodo znani 28. novembra, nagrade pa bodo podeljene predvidoma 10. decembra 2024. Za prijavitelje bo 23. oktobra organiziran brezplačni seminar. Ob podelitvi bodo drugič podeljene tudi nagrade Adrastos – Slovenska mladinska nagrada za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj, razpis ADRASTOS 2024 za mlade je odprt do 23. oktobra 2024.

Več informacij o nagradi in prijavne obrazce najdete na spletni strani HORUS.

Horus 2023

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice