Nov krog posvetov na temo zaposlovanja tujcev

Zavod RS za zaposlovanje pričenja z organizacijo novega kroga posvetov po Sloveniji. Osrednja tema posvetov bodo novosti interventne zakonodaje na področju ukrepov za lažje zaposlovanje tujih delavcev.

V aktivnosti za čimprejšnjo odpravo posledic poplav in plazov, ki so avgusta hudo prizadeli dobršen del Slovenije, je nujno pritegniti tudi tujo delovno silo.

Prav zato bo osrednja tema novega kroga posvetov za delodajalce, ki se začenja s prvim posvetom

v torek, 10. oktobra med 10:00 in 13:00, v Celju,

predstavitev novosti interventne zakonodaje na področju ukrepov za lažje zaposlovanje tujih delavcev.

Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov (ZIUOPZP) omogoča prednostno zaposlovanje tujcev iz tretjih držav, ki za vstop in bivanje v Sloveniji ne potrebujejo vizuma. Takšno zaposlovanje je možno v 37 poklicih, ki jih na trgu dela primanjkuje in so nujni za obnovo prizadetih območij. Omenjene poklice določa odredba o poklicih in dejavnostih, ki so nujni za odpravo in preprečitev posledic poplav in plazov in v katerih bo omogočen hitrejši začetek dela tujih delavcev iz nevizumskih držav. 

Udeležba je brezplačna.

V oktobru in novembru ZRSZ načrtuje nadaljnjo organizacijo podobnih posvetov po Sloveniji.

V Ljubljani bo posvet 16.10.2023, od 10:00 do 13:00, v prostorih Območne službe Ljubljana, Parmova 32, sejna soba, V. nadstropje.
Prosimo vas, da zaradi prostorskih omejitev svojo prisotnost na ljubljanskem posvetu predhodno sporočite po e-pošti na naslov: Tamara.Molj@ess.gov.si

Vir: Spletna stran ZRSZ, 4.10.2023.

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice