Najpogostejša vprašanja in odgovori na temo pomoči gospodarstvu po avgustovskih poplavah

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je pripravilo odgovore na najpogostejša vprašanja.

Najdete jih na spletni strani MGTŠ in v priponki spodaj.

Sorodne novice

Dodaten rok za oddajo ocene škode v gospodarstvu po poplavah, za predplačila še vedno 1. september

Ministrstvo je na pobudo gospodarstva omogočilo dodaten rok za prijavo škode podjetij v poplavah, in sicer do 20. septembra 2023. Ministrstvo opozarja, da morajo podjetja, ki za sanacijo potrebujejo predplačilo pomoči v višini do 10 % ocenjene škode, prijavo oddati do 1. septembra 2023. Podjetja, ki ne potrebujejo predplačila, pa lahko oddajo prijavo škode do 20. septembra 2023.

Preberite več

Vlada sprejela nov sveženj ukrepov za pomoč prizadetim v poplavah

Na seji 24.8.2023 je Vlada RS potrdila nov sveženj ukrepov za pomoč prizadetim v poplavah. Po navedbah Ministrstva za delo so med sprejetimi ukrepi tudi ukrepi za ohranitev delovnih mest (povračilo izplačanih plač delavcem, ki odpravljajo posledice poplav pri delodajalcu in prepoved odpuščanja delavcev) ter ukrepi za krepitev trga dela za hitrejšo odpravo posledic poplav in plazov.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice