Javno povabilo za delovni preizkus brezposelnih podaljšano do konca junija 2025

24.9.2024 je Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) objavil spremembo javnega povabila Delovni preizkus, s katero se rok za oddajo ponudb delodajalcev podaljša do 30. junija 2025.

Delovni preizkus delodajalcem omogoča, da spoznajo in preizkusijo kandidate v svojem delovnem okolju, preden se odločijo glede njihove zaposlitve.

Na javno povabilo se še naprej lahko prijavite delodajalci, ki ste pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, in izpolnjujete tudi vse druge pogoje za kandidiranje, opredeljene v javnem povabilu (5. poglavje).

Delovni preizkus traja polni delovni čas in največ en mesec ob zagotovljenem strokovnem vodenju mentorja.

ZRSZ povrne standardni strošek izvedbe preizkusa v višini 317 EUR za udeleženca. 

Delovni preizkus traja polni delovni čas in največ en mesec ob zagotovljenem strokovnem vodenju mentorja.

ZRSZ povrne standardni strošek izvedbe preizkusa v višini 317 EUR za udeleženca. Pri negativni oceni zdravniškega pregleda, ki ga je plačal delodajalec, ali kadar se oseba po uspešnem zdravniškem pregledu ne vključi v program, pa ZRSZ lahko povrne dejanski strošek predhodnega zdravniškega pregleda za udeleženca.


Vir in več informacij: Spletna stran Zavoda RS za zaposlovanje, 25.9.2024.


 

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice