Javno povabilo delodajalcem za izvedbo lokalnih programov usposabljanja za osebe z mednarodno zaščito in tujce

Zavod RS za zaposlovanje je 22.1.2021 objavil javno povabilo delodajalcem za izvedbo lokalnih programov usposabljanja na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito in tujce.

V usposabljanje se lahko vključijo:

  • osebe, ki imajo v Republiki Sloveniji priznano mednarodno zaščito,
  • tujci s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, brez znanja slovenskega jezika in delovnih izkušenj v naši državi, ki so prijavljeni v evidenci brezposelnih 12 mesecev ali več in so prejemniki denarne socialne pomoči.

Kandidirajo lahko delodajalci, ki imajo najmanj 5 zaposlenih in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo na javno povabilo. Ponudbo s predstavljenim programom usposabljanja oddate elektronsko na portalu ZRSZ za delodajalce, od 27. 1. 2021 od 10:00 do objave obvestila o zaprtju zaradi razdelitve razpoložljivih sredstev, najdlje do 31. 3. 2022 do 23:59.

V okviru ponudbe pripravite tudi seznam strokovnih izrazov v slovenskem jeziku, ki se najpogosteje uporabljajo na delovnem mestu, na katerem načrtuje izvedbo usposabljanja.

Usposabljanje traja 6 mesecev in poteka na konkretnem delovnem mestu v vašem delovnem okolju. Delodajalci, katerih ponudbe so potrjene na javnem povabilu, izmed svojih zaposlenih določijo mentorja, ki mora za udeleženca usposabljanja opraviti najmanj 40 ur individualnega mentorstva na mesec. Mentor sodeluje tudi s strokovnim sodelavcem, ki ga za posameznega udeleženca določijo na Zavodu.

Usposabljanja se lahko izvajajo najdlje do 31. 12. 2022.

Delodajalci so upravičeni do povračila:

  • mesečnega stroška v višini 373 EUR za izvedeno usposabljanje udeleženca (v šestih mesecih skupaj do 2.238 EUR) ter
  • stroška predhodnega zdravniškega pregleda udeleženca.

Za dejansko udeležbo na usposabljanju udeležencem ZRSZ povrne dodatek za aktivnost in dodatek za prevoz (potne stroške).

Več na spletni strani ZRSZ.

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice