Garancije za zavarovanje bančnih kreditov za zagotavljanje likvidnost in blaženje posledice epidemije

Javni razpis P1 Covid 2022 – Garancije sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere je bil objavljen v Razglasnem delu Uradnega lista RS, št. 49/2022 z dne 8.4.2022 in je odprt do 14.10.2022.

Sredstva so namenjena mikro, malim in srednje velikim podjetjem za zagotavljanje likvidnosti in blaženje posledic epidemije covid-19 na njihovo poslovanje.

Podjetja bodo lahko zaprosila za covid garancije v višini 80 odstotkov vrednosti kredita, za kredite v višini do 100.000 evrov (za srednja podjetja do 200.000 evrov), z roč­nostjo do pet let in možnostjo koriščenja šestmesečnega moratorija, ki se šteje v obdobje ročnosti kredita. Gre za kredite, ki jih bodo predhodno odobrile banke.

Hkrati bodo podjetja z zelo ugodnim zavarovanjem bančnega kredita v obliki garancije Slovenskega podjetniškega sklada deležna tudi znižane obrestne mere, ki po razpisu znaša 6-mesečni EURIBOR + 0,35 %.

Več informacij najdete na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada (SPS)

 

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice