Brezplačna izobraževanja za delodajalce o trajnostni mobilnosti

Logotip MKRR prelomljen SLO barvni 6                                       Smartmove EEAGrants logo6

Maja 2022 smo na ZDS začeli z izvajanjem partnerskih projektnih aktivnosti v okviru projekta »SmartMOVE - Pametne rešitve za trajnostno mobilnost v Sloveniji«. Projekt naslavlja izziv trajnostne mobilnosti na lokacijah z veliko prometa, v tem primeru Ljubljansko urbano regijo (LUR) z glavnim mestom Ljubljano, ki je najpomembnejši cilj dnevnih migracijskih tokov v Sloveniji.

V sklopu projekta vas vabimo na BREZPLAČNA IZOBRAŽEVANJA

11.10.2023 - Uvajanje in upravljanje trajnostne mobilnosti v podjetjih (webinar)
25.10.2023 - Upravljanje parkiranja in optimizirana raba avtomobila (webinar)
8.11.2023 - Upravljanje mobilnosti podjetij: koristi za zaposlene, okolje in poslovanje (webinar)
22.11.2023 - Zdravstveni vidiki mobilnosti zaposlenih (webinar)
18.1.2024 - Dobre prakse in izkušnje upravljanja trajnostne mobilnosti v podjetjih in ustanovah (v živo)

Več informacij o izobraževanjih in prijavo na brezplačna izobraževanja si lahko ogledate tukaj.

Vsi webinarji potekajo od 9.00 do 10.15, medtem ko se bo izobraževanje v živo odvilo med 10. in 12. uro. Ob spremljanju vsaj treh izobraževanj prejmete tudi potrdilo o udeležbi.


V prvem letu izvajanja projekta so se odvili že številni dogodki ter izvedle številne analize, ki so pokazale, da se pomena trajnostne mobilnosti vedno bolj zavedamo. Ena izmed ključnih aktivnosti projekta je tudi ozaveščanje in izobraževanje delodajalcev in zaposlenih o pomenu trajnostne mobilnosti tako zanje kot za lokalno skupnost.

Ker podjetja in druge ustanove predstavljajo pomemben deležnik pri načrtovanju in upravljanju učinkovitega mestnega prometa, kakor tudi pri spodbujanju trajnostne mobilnosti bomo v sklopu projekta organizirali 5 brezplačnih izobraževanj, na katerih bodo strokovnjaki z različnih področij na zanimiv in vključujoč način, tudi z uporabo za ta namen izdelanih videov za ponazoritev primerov, predstavili trajnostno mobilnost in možnosti, ki jih imajo delodajalci ter zaposleni, da pripomorejo k bolj trajnostni mobilnosti in skupaj posledično k zmanjševanju toplogrednih plinov.

Več informacij o izobraževanjih in prijavo na brezplačna izobraževanja si lahko ogledate tukaj.

Vabljeni, da se nam pridružite na brezplačnih izobraževanjih, da bomo skupaj pripomogli k bolj zeleni prihodnosti.


Projekt SmartMOVE sofinancirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška s sredstvi Finančnega mehanizma EGP višini 1.609.166,79 EUR. Namen projekta je blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje. Sodelujemo skupaj za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice